Liquid-Aroma Blog

A Longfill aroma, avagy az élményekből sosem elég

Liquid-Aroma.hu
2022.09.30 10:54
A Longfill aroma, avagy az élményekből sosem elég

Ha megvizsgáljuk a ma használatos népszerű aromákat, akkor azt láthatjuk, hogy a Shake and Vape liquidek nagy teret nyertek. Ez a rövidítés, kifejezés nem jelent mást, mint az úgynevezett “rázd és gőzöld” típust. Ezen belül két fajtát különböztetünk meg, a shortfill, azaz rövid töltést igénylő, valamint a longfill aromát, ami töltése hosszabb és több alapfolyadékot igényel. Az egyik legnagyobb előnye a különböző koncentrátumokkal szemben, hogy a palackot miután feltöltöttük a kívánt PG-VG folyadékkal, elég csak összerázni, és fogyaszthatjuk is.

A longfill aroma működése a gyakorlatban

Az egyik fontos szempont, hogy itt is szükséges pár nap érlelés a kész mixnek, de mivel egyes összetevők már előérleltek, így szinte azonnal fogyaszthatjuk is. Az érési folyamat ebben az esetben egy plusz dolog, nem létszükséglet. Teljesen mindegy, hogy nikotinos vagy nikotinmentes elektromos cigarettázók vagyunk, a longfill aromákat mindenkinek ajánljuk. Sajnos a nikotinmentes e-cigizésről rengeteg tévedés van a köztudatban, ezeket jobb kizárni fogyasztás során, vagy utánaolvasni.

A longfill termékek elkészítése során először is kapunk egy 60 milliliteres, vagy némelyik gyártó esetében 120, vagy akár 250 milliliteres flakont, amibe igény szerint 10-50 milliliter is lehet az aromatartalom. Pontosan olvassuk el és figyeljük meg mi az ajánlás. Ha túl kevés alaplevet adunk hozzá, akkor túl erős, tömény lehet az élmény, ha pedig sokat, akkor lehet, hogy egy íztelen liquidet készítettünk.

Minden egyes flakonban meg van jelölve, hogy meddig kell felönteni a benne lévő koncentrátumot a kiválasztott PG-VG bázisfolyadékkal. Ezt követi a rázás folyamata, majd kezdhetjük is a vidám, gondtalan pöfékelést. Ebből ered a bevezetőben említett “Shake and Vape” kifejezés is. Amennyiben további információt szeretnél gyűjteni az elérhető aromákról, ízekről, úgy ajánljuk blogunkat, ahol mindent megtudhatsz.

Mi az, amire mindenképpen figyeljünk oda a használat során?

Az egyik legfontosabb dolog, ha longfill terméket akarunk használni, hogy önmagukban egyáltalán nem használhatóak. Mindenképpen szükség van egy általunk választott alapfolyadékra. A másik kiemelt terület pedig az arányok. Mindenképpen tartsuk be azt a szabályt, hogy az üvegben már megtalálható aroma PG-nek számít. Ha egy általános ajánlást szeretnénk tenni, akkor törekedjünk arra, hogy 70% VG - 30% PG összeállítást alkalmazzunk a feltöltéshez. Ebben az esetben tudják garantálni a gyártók is, hogy a kívánt élményt, valamint az ígért ízt fogjuk megkapni.

Amennyiben mégis eltérünk az ajánlásoktól és megpróbáljuk a saját utunkat járni, akkor nagy valószínűséggel kerülhetünk kellemetlen helyzetbe. Persze a kísérletezést mi is támogatjuk, de mindig az lebegjen a szemünk előtt, hogy a felfedezés soha ne menjen az élmény kárára.

Mindig tájékozódjunk alaposan!

Mint ahogy minden felfedezésnél, újdonság kipróbálásánal, itt is nagyon fontos az alapos tájékozódás. Nyugodtan olvassunk utána az egyes módszereknek, valamint véleményeknek. Rengeteg videós anyag érhető el az interneten, ami biztosan a segítségünkre lesz a longfill aromák vásárlásához és elkészítéséhez. Webáruházunk kínálatában rengeteg aromát lehet felfedezni, így mindenki garantáltan megtalálja a neki való ízeket.