Liquid-Aroma Blog

Búcsú a dohányzástól nikotinmentes alapfolyadékkal

Liquid-Aroma.hu
2022.05.30 20:26
Búcsú a dohányzástól nikotinmentes alapfolyadékkal

A nikotinmentes alapfolyadék szinte az utolsó lépcsőfok abba az irányba, hogy teljesen meg tudj szabadulni az egykori káros szenvedélyedtől. Persze van még előtte néhány lépcsőfok, amit meg kell tenni. De mi van akkor, ha nem érzed teljes értékűnek az ilyen alappal készült e-liquideket? Mit lehet tenni, ha az a benyomásod, hogy csupán “hegyi levegőt” szívsz? Egyáltalán mi értelme van a nikotinmentes e-liquidnek? Ezekre a kérdésekre keressük a választ a következő bejegyzésben.

Leszokás a dohányzásról elektromos cigarettával

A dohányzásról leszokni piszkosul nehéz tud lenni. De ettől függetlenül szükséges. Az egészségedre már pár dohányzás nélküli nap is remek hatással tud lenni, de nagyon nehéz ezt a kezdeti időszakot is átvészelni. Ebben tud segíteni az elektromos cigaretta. Megmarad az a mozdulat, aminek a hiánya miatt egyesek nassolni állnak neki, nyalókáznak, rágóznak, ropiznak, mások csak a körmüket rágják, vagy csak a szájukat babrálják (bár lássuk be, az elmúlt időszakok járványügyi helyzete alapján ez sem egy világbajnok megoldás). Másrészről megmarad a füst kifújásának élvezete, ami jelen esetben persze gőz, de lényegesen nagyobb felhők képződnek, mint a hagyományos cigaretta esetében, sokkal nagyobb élmény elmerülni a gomolygásában.

Viszlát köhögés!

Eltekinthetünk végre a negatív hatásoktól is. A dohányzásban - mint ahogy több kutatás is kitért már erre - nem a nikotin az, ami hatalmas károkat okoz a szervezetnek, hanem az a rengeteg belélegzett égéstermék, ami a papír és a különböző eljárásokkal kezelt dohány égésekor keletkezik. Ezek miatt jönnek a reggeli köhögések, meg a nehézlégzés már attól is, ha egy emeletet gyalog kell megtenni. Ezek a nehézségek azok, amik elektromos cigaretta használatakor megszűnnek. Egy jól megválasztott aroma és alapfolyadék mellett pedig már nem is fog hiányozni ez az önkárosító szokás.

Búcsú a kellemetlen szagoktól

Harmadik negatívuma a dohányzásnak, hogy veszettül büdös. Persze az, hogy kinek mi számít illatosnak nem egy egyöntetűen eldönthető dolog, de a dohányos emberek is sok esetben igyekeznek megszabadulni a cigarettázás utáni szagoktól. E-cigi esetében viszont szó sincs ilyen kellemetlenségről, hiszen nem maradnak utána ilyen markáns illatanyagok a bőrödön, a gőze viszont kimondottan kellemes tud lenni.

Utolsó lépcsőfok: a nikotinmentes alapfolyadék

Tulajdonképpen a leszokási folyamat első pilléreként elég, ha a klasszikus cigarettát kiiktatod az életedből. Az imént leírtak alapján bátran elmondható, hogy már így is sokkal jobban tudod érezni magad a bőrödben. De ha Te tényleg a teljes elengedést tűzted ki célul, akkor bizony a nikotintól is meg kell valahogy szabadulnod. Ekkor jön a képbe a nikotinmentes alapfolyadék, amit akár magad is ki tudsz keverni.

Amennyiben úgy érzed, hogy számodra nemcsak a gőz a fontos a dohányzásban, hanem a torokhatásról is nehezen mondanál le, akkor érdemes a Propilén-glikol arányára odafigyelni. Ez az alkotóelem ugyanis nem csupán az ízek elegyítéséért felel, hanem ő adja a torokhatást is a liquidekben. Kezdetnek próbálkozhatsz az 50-50% arányú Egyensúly keverékkel, de ha ezt kevésnek érzed, akkor lehet érdemes kibillenteni az arányokat 70-30%-ra a növényi glicerin kárára.

Te is szeretnél leszokni a dohányzásról elektromos cigarettával, de nem tudod, hogyan is kellene ennek az egész folyamatnak nekiállni? Az e-liquidekkel kapcsolatos kérdéseiddel keresd bátran kollegáinkat a weboldalon megadott elérhetőségek egyikén, hogy ne haljon el hamvában az elhatározás a rossz választások miatt.