Liquid-Aroma Blog

E-liquid keverése házilag a Blitz aromák segítségével

Liquid-Aroma.hu
2022.05.19 20:07
E-liquid keverése házilag a Blitz aromák segítségével

A Blitz aromák tökéletes kiegészítői lehetnek a házilag készített e-liquid alapoknak. Azok, akik rendszeresen használnak elektromos cigarettát, tudják, hogy e-liquidet nem szabad csak kis kiszerelésben tartani otthon. Jó, ha mindig van kéznél belőle, hiszen nagyon kellemetlen tud lenni, ha elfogy, és csak a sarki dohányboltban kapható liquidek közül tudsz válogatni, amiknek a minősége is sok esetben megkérdőjelezhető.

De mi van akkor, ha nem szeretnél egyszerre ugyanabból az ízből nagy mennyiséget berendelni, mert félsz, hogy egy idő után megunod, esetleg meg is undorodsz tőle? Erre is megoldás lehet a házilag kevert e-liquid.

Milyen okok miatt érdemes otthon keverni az e-liquidet?

Számos érv szól amellett, hogy ne egy készre kevert verziót használj, hanem saját keverésűt. Egyrészt gazdaságosabb, másrészt a dohányboltokban javarészt kis kiszereléseket lehet kapni, amik egy komolyabb vaper számára nem tartanak ki valami sokáig, ráadásul a literenkénti áruk lényegesen magasabb, mint a saját kezűleg készítetté. Ezen felül fontos megemlíteni a minőséget is. Dönthetsz úgy, hogy vásárolsz egy jó minőségű alapfolyadékot, vagy úgy is, hogy minden alapanyagot megveszel, és már az alapot is magad készíted el a saját ízlésed és elvárásaid szerint. Bármelyik is legyen, utána már nincs is más hátra, minthogy aromát adj hozzá, majd a megfelelő pihentetési idő után már gőzölheted is!

Milyen arányokat tanácsos tartani a házi e-liquidek készítésekor

Ez természetesen attól is függ, hogy mi számít Neked prioritásnak e-cigizéskor, hiszen ez alapján tudod majd meghatározni a növényi glicerin (VG) és a propilén-glikol (PG) arányát. A gőz látványa ragad meg? Vagy az intenzív ízek miatt lettél vaper?

  • Füstbajnok keverék: 30% PG és 70% VG - Sok-sok gőz és mérsékelt ízélmény
  • Ízbajnok keverék: 70% PG és 30% VG - Kevesebb gőz mellett nagyon intenzív ízélményt kapsz ezzel az eleggyel.
  • Egyensúly keverék: 50% PG és 50% VG - Ha az íz és gőz egyaránt fontosak a számodra.

Egyesek érzékenyebbek lehetnek a propilén-glikolra, emiatt érdemes lehet csökkenteni annak az arányát, de arról ne feledkezz meg, hogy teljesen lenullázni nem érdemes, hiszen abban oldódnak az aromaanyagok. Szóval sokkal 20% alá már nem tanácsos menni ezzel az alapanyaggal.

A legkönnyebben keverhető ízek egyike: a Blitz aroma

Az aromákat az alapléhez mindig olyan százalékban kell hozzáadni, amit az adott aroma gyártója feltüntetett a csomagoláson. Ez általában 5-10%, tehát 90-95 ml alapléhez 10-5 ml aromát kell adagolni. Ezt Neked minden esetben pontosan ki kell mérned, ha maximális ízélményre vágysz. És természetesen nem szabad megfeledkezned a megfelelő hosszúságú pihentetésről sem, kivéve, ha úgy döntesz, hogy például a Blitz Pinky aromát használod. Ez ugyanis pontosan ki van mérve, a Te feladatod csupán annyi, hogy a flakont, amiben érkezik, feltöltöd alapfolyadékkal, és akár azonnal fogyaszthatod is. Nincs méregetés, nincs elszámolás, nincs pihentetés, zéró hiba lehetőség. Csak a maximális ízélmény.

Te is szeretnéd kipróbálni, milyen otthon készíteni az e-liquidet? Esetleg próbáltad már, nyitott lennél az újdonságokra, de nem tudod, merre tovább? Vedd fel velünk a kapcsolatot a weboldalon megadott elérhetőségek egyikén, készséggel válaszolunk minden kérdésedre, és iránymutatást adunk az újítások felé is.