Liquid-Aroma Blog

A vape a repülőn hogyan szállítható?

Liquid-Aroma
2024.04.03 19:11
A vape a repülőn hogyan szállítható?

Az elektromos cigaretta elterjedésével az egyes hétköznapi szabályoknak, előírásoknak is alkalmazkodniuk kellett. Az e-cigaretta sokkal egészségesebb alternatíva a hagyományos dohányterméknél, a nikotintól is teljesen megszabadulhatunk. Ezért is merülhet fel a kérdés, hogy a vape a repülőn egyáltalán használható? Hogyan vihetjük fel?

Vape a repülőn: mire figyeljünk?

Az elektromos cigaretta használatával kapcsolatban rengeteg kérdés merül fel a hétköznapokban. A népszerűsége évről évre növekszik, ami azt jelenti, hogy egyre több helyen találkozhatunk vele. Nagyon sokan választják már csak azért is az e-cigarettát, hogy ezzel elinduljanak a leszokás útján, és minél hamarabb elhagyják a hagyományos dohánytermékeket, valamint búcsút intsenek a nikotinnak. Ahogy csökken a bevitt nikotin mennyisége, úgy bírhat ki valaki több időt gőzölés nélkül. Ez fontos a repülőutak tekintetében, amelyek minimum 2-3 órásak és a fedélzeten szigorúan tilos e-cigarettát használni.

Az, hogy hogyan vihetjük fel, az egy teljesen más kérdés. Itt a legfontosabb kitétel az, hogy a feladott poggyászba tilos az elektromos cigarettát és a liquidet helyezni. Ezt a kettőt mindenképpen a kézipoggyászunkba kell rakni, hogy az ellenőrzésen átessenek. A készülék az akkumulátor miatt minősülhet veszélyesnek ahhoz, hogy a feladott poggyászba rakjuk, a liquid pedig azért, mert folyadék. Fontos, hogy mindenképpen tájékozódjunk arról, hogy az adott légitársaságnál mi az előírás, ne az utazás során érjen minket kellemetlen meglepetés. Továbbá az sem mindegy, hogy az adott repülőtéren (indulási, érkezési) milyen szabályok érvényesek. Ezek akár országonként is eltérhetnek, erősen ajánlott informálódni.

Ha magunkkal viszünk tartalék akkumulátorokat, azokat is ugyanúgy kell tárolni, felvinni, mint a készüléket (kézipoggyászban). A liquidre ugyanazok a szabályok érvényesek, mint a többi folyadékra. Annak megengedett mennyisége szintén repülőterenként és légitársaságonként eltérhet, ezért feltétlenül tájékozódjunk ezekről is. Az elektromos cigaretták használatát, szállítását érintő változások gyakran történnek az előírásokban, így ha rendszeres utazók is vagyunk, jobb elővigyázatosnak lenni.

Kellemesebb alternatíva a mindennapokban

Az e-cigaretta használatáról ajánlott olvasni, ami nemcsak arra vonatkozik, hogy mikor és hol lehet elővenni és gőzölni kicsit, hanem a különböző kiegészítők és a készülék helyes alkalmazásáról is informálódhatunk. Az tény, hogy az elektromos cigaretta elterjedése megállíthatatlan, de a vape a repülőn ugyanúgy nem használható, mint a hagyományos dohánytermék. Ez sok más esetben is igaz, hogy például csak a kijelölt helyen lehet gőzölni bizonyos épületek közelében. A vonatállomásokon sem lehet a peronon, az utasváró területén elővenni és használni. Ajánlott pár tanácsot betartani, ha elektromos cigarettával indulunk utazni. Jobb minden kelléket könnyen hozzáférhető helyen tartani a kézipoggyászban. Ha valamiben nem vagyunk biztosak, akkor feltétlenül tájékozódjunk a légitársaság oldalán vagy akár a helyszínen is például a légiutas-kísérőknél.

Egyszerűen beszerezhetünk minden kelléket

Ha pedig hosszabb utazásra, nyaralásra indulunk, akkor jobb felszerelkezni mindenből. Aromák, akkumulátorok, töltők, egyéb kiegészítők – a webáruház kínálatából mindent könnyedén beszerezhetsz, amire szükséged lehet a pihenés során.