Liquid-Aroma Blog

Az egyik kihagyhatatlan kiegészítő az elektromos cigarettázáshoz: a propilén-glikol

Liquid-Aroma
2024.03.21 15:38
Az egyik kihagyhatatlan kiegészítő az elektromos cigarettázáshoz: a propilén-glikol

Az elektromos cigarettához használható aromák, koncentrátumok megfelelő fogyasztásához úgynevezett alaplevekre is szükség van. Ez általában a VG és a PG keverékét jelenti. Utóbbi a propilén-glikol, aminek a beszerzése ma már nagyon egyszerűen megoldható és az sem árt, ha mindig van otthon belőle tartalék.

Miért van szükség propilén-glikolra?

Alapleveket azért kell használni, hogy az adott aromából, koncentrátumból kihozzuk a maximumot. A PG-VG arány nagymértékben befolyásolja azt, hogy mekkora gőzt tudunk eregetni, mennyire lesz erős az e-liquid íze. Minden aromához a gyártó mellékel egy keverési arányt, amitől ugyan el lehet térni, de nem feltétlenül érdemes. A Liquid-Aroma.hu propilén-glikol kínálatából többféle kiszerelésben is beszerezhetjük a kívánt kiegészítőt. Érdemes a minőségi gyártók termékei között válogatni, mivel azok sokkal kellemesebb élményt nyújtanak.

Ha pedig van rá lehetőség, akkor válasszuk a nagyobb kiszerelést, hogy mindig legyen otthon elegendő propilén-glikol. Nehogy az alaplé elfogyása álljon a kellemes gőzölés útjába. Általában a PG rövidítéssel fogunk a legtöbbet találkozni. Ez tulajdonképpen egy olyan hordozófolyadék, ami tökéletes viszkozitást fog biztosítani a liquidnek. A propilén-glikol egy semleges oldószer. Ezekre a tulajdonságokra azért van szükség, mert így mellékíz nélkül lehet élvezni az aromák, koncentrátumok valódi zamatát.

Továbbá a gőzgyártás szempontjából is elengedhetetlen. Ha például egy liquidnek magas a PG tartalma, akkor a torokhatást is jobban kiváltja, így könnyebb átszokni a segítségével a hagyományos cigarettáról az elektromosra.

Figyeljünk oda mindig az ajánlott arányokra

Minden egyes aromán, koncentrátumon pontosan fel van tüntetve, hogy mekkora legyen a PG-VG arány. Ha ettől eltérünk, a liquid akkor is fogyasztható lesz, de vagy nem a kívánt ízvilágot fogjuk megkapni, vagy a gőzgyártás nem lesz olyan mértékű, mint amit elképzeltünk.

Természetesen érdemes kísérletezni, sőt, ez az elektromos cigarettázás egyik legnagyobb előnye, hogy a teljes élményt maximálisan személyre szabhatjuk.

Rengeteg kiegészítőre van szükség

A bázisok, alapok, így a propilén-glikol mellett az elektromos cigarettázás során több más kiegészítőre is szükségünk lesz. Igazi fogyóeszköznek számít például a porlasztó, amit ideális esetben is kéthetente cserélni kell majd. Aromákból sem árt, ha változatos palettával rendelkezünk, nem ragadunk le egy-két íznél. Ma már folyamatosan érkeznek az újdonságok, amelyeket ajánlott kipróbálni, hisz ki tudja, lehet, hogy az új kedvencünket fogjuk megtalálni.

A propilén-glikol (PG) és a növényi glicerin (VG) is azok közé a kiegészítők közé tartoznak, amelyekből mindig kell, hogy legyen otthon vagy kéznél megfelelő mennyiség, hogy akkor tudjunk gőzölni, amikor csak kedvünk tartja.