Liquid-Aroma Blog

Az örök kérdés: mégis hány watton vapelj?

Liquid-Aroma
2024.03.14 12:29
Az örök kérdés: mégis hány watton vapelj?

Ahány ember, legalább annyi vapelési szokással lehet találkozni. A megfelelő stílus, élmény kialakításához számtalan tényezőre oda kell figyelni. Kezdve a kívánt aroma kiválasztásától a tökéletes készülék beszerzésén át egészen addig, hogy hogyan fogyasszuk el a liquidet. Persze az is nagy kérdés, hogy mégis hány watton vapelj?

Hány watton vapelj, azaz van tökéletes recept?

Még mielőtt megnyitnánk a vitát arról, hogy mekkora teljesítmény az ideális, gyorsan meg is válaszoljuk a feltett kérdést: nincs tuti recept. Mindenkinek más az ideális watt érték, ahogy a liquideknél is többféle íz érhető el. Sajnos nem tudjuk megmondani neked, hogy hogyan állítsd be a készüléket, hogy tökéletes legyen az élmény számodra, de azt elárulhatjuk, hogy mit várhatsz az egyes értékektől. Ez a kérdés olyan, mint különbséget tenni DL és MTL stílus között.

Utóbbi rövidítések tulajdonképpen azt takarják, hogy a beszívott gőzt közvetlenül letüdőzöd, vagy először a szádban tartod kicsit, majd úgy továbbítod a légzőszervedbe. Itt sincs egyértelmű győztes, de szorosan összefügg azzal, hogy mégis hány watton vapelj. Kezdjük a sort az MTL stílussal, ahol sokkal inkább az alacsonyabb teljesítményt kell beállítani. A kisebb watt magasabb ellenállást jelent. A frissítő, mentolos liquidek esetében ez az ideális választás, mivel sokkal hűsítőbbek lesznek, mint eddig valaha. A torokhatás is sokkal kellemesebb lesz, a tüdőt kevésbé fogja megterhelni az, ha kisebb wattra van beállítva a készülék. Emellett arról sem szabad megfeledkezni, hogy a kis teljesítmény kis fogyasztást is jelent, így az egész elektromos cigaretta sokkal lassabban fog lemerülni.

A DT stílus esetében, ahol a gőz egyből a tüdőbe megy tovább, már a magasabb teljesítmény az ajánlott. A több Volt az ízeket is jobban kihozza, így például tökéletes választás gyümölcsös, egzotikus vagy különleges liquidek esetében. Természetesen gőzből sem lesz hiány, így ha szeretsz minél több gőzt eregetni, trükköket csinálni, akkor ez lesz az ideális választás. Az ellenállással is lehet játszani, például alacsony teljesítményhez kicsi ellenállás kell, ami szintén befolyásolja az egész elektromos cigarettázási élményt.

Kísérletezz bátran!

Érdemes tippeket, tanácsokat olvasni, pláne, ha még csak most ismerkedsz az elektromos cigarettázás világával vagy szeretnél valami újdonságot kipróbálni. Az egész élményt teljesen testre lehet szabni. Több tucat aroma-, koncentrátumgyártó van, amelyek több száz termékkel, ízzel, kombinációval rendelkeznek. Már ez önmagában azt jelenti, hogy mindenki egyedi “ízpalettát” fog fogyasztani idővel. Ha ehhez még hozzávesszük azt, hogy az egyes készülékek között is hatalmas különbségek vannak, valamint azokon is többféle beállítás, akkor látható, hogy nem igazán fogsz két ugyanolyan vaperrel találkozni.

Nincs két egyforma recept

Garantáltan mindenkinek más lesz a “tuti recept”, így összességében mindenkit arra bátorítunk, hogy érdemes szabadon próbálkozni. Az, hogy hány watton vapelj, teljesen szubjektív. Függ attól, hogy melyik stílust akarod képviselni, sok vagy kevés gőzt akarsz, esetleg hűsítő vagy egzotikus ízekkel teli liquidet fogyasztasz éppen.

A webáruház kínálatában mindent beszerezhetsz, amire szükséged lehet az elektromos cigarettázáshoz. Liquidek, készülékek és más kiegészítők – minden arra vár, hogy végre gőzölj egy jót és bátran kísérletezz az újdonságokkal.