Liquid-Aroma Blog

Milyen e-cigaretta huzal fajták vannak?

Liquid-Aroma.hu
2023.04.13 10:44
Milyen e-cigaretta huzal fajták vannak?

Az elektromos cigarettázás az elmúlt években robbanásszerű növekedésnek indult. Egyre többen hagyják ott a hagyományos dohánytermékek használatát és térnek át a sokkal kellemesebb változatra. Ez annak is köszönhető, hogy sokkal kellemesebb maga az élmény, és akár az összes eszközt elkészíthetjük mi otthon. Ehhez természetesen tisztában kell lenni például az e-cigaretta huzal fajták tulajdonságaival.

E-cigaretta huzal fajták: mit kell róluk tudni?

Ha megnézzük például a Wotofo Dual Core huzalt, a legtöbben nem igazán látják, hogy mégis miben különbözik a többi hasonló terméktől. Pedig számtalan olyan tényező van, ami miatt az egyik huzal jobb lehet a másiktól. A tekerések alapjaiban határozzák meg a különböző tankok használhatóságát, valamint az általuk nyújtott gőzöket, ízeket, a teljes élményfaktort.

Az élvezet mellett nagyon fontos a biztonságra is odafigyelni, mivel az egészségünkről egyáltalán nem szabad megfeledkezni. Alapból egyébként öt típusról beszélünk, amelyek öt különböző anyagból készültek. Mindegyik eltérő felhasználási területtel és tulajdonságokkal rendelkezik. Mindig a személyes preferenciánk az elsődleges, valamint a kazánnak és egyéb eszközeinknek megfelelőt válasszuk.

Az átmérő és az ellenállás az, amire alaposan oda kell figyelni. Minden egyes huzal mellett észrevehetjük a böngészés során, hogy fura számokat láthatunk, mint például 24GA. Ez a huzalnak a vastagságát jelöli, az átmérőt a megfelelő mértékegységben tünteti fel (Gauge).

A leggyakrabban használt méretek egyébként: 22, 24, 26, 28, 30, 32GA. Minél magasabb a GA érték, annál vékonyabb maga a huzal. Minél vastagabb a huzal, az ellenállás annál kisebb. Ez határozza meg, hogy milyen gyorsan melegszik fel a kívánt hőmérsékletre. Például egy 30GA huzal tökéletes választás kisebb kazánokhoz, mivel sokkal gyorsabban melegszik fel.

Milyen típusú huzalokkal találkozhatunk?

Beszéljünk az említett 5 típusról: a beszerzésük egyébként nagyon egyszerű, webáruházunkban is többféle huzal kapható. Az egyik legismertebb és leggyakrabban használt a kanthal (A1), ami vas, króm és alumínium ötvözete. Kicsit halványabb ízeket ad más huzalokhoz képest. Fontos róla tudni, hogy TC (hőmérséklet-szabályozás) üzemmódban nem használható.

A következő a Nikróm (Ni80), ami sokaknál az ízek királyának számít. Nikkel és króm ötvözete, ahogy a neve is utal rá. Jól bírja az oxidációt és a magasabb hőmérséklet okozta terhelést. Szintén nem használható TC üzemmódban.

A következő a Nikkel (ni200), ami legalább 99,6% nikkelből készül. Csak TC üzemmódban használható. Nagyon gyorsan felizzik, valamint hűl vissza. Viszont nagyon sérülékeny, igazán nehéz vele dolgozni.

Utolsó előtti képviselő a rozsdamentes acél huzal, aminek több jelölése is van: SS316L, 317L, 304, 430. Króm, nikkel és szén ötvözete, leginkább a 316L változattal találkozhatunk. Használható teljesítmény (VW) és TC üzemmódban is.

Végül, de nem utolsósorban következzen a Titán huzal, ami tiszta titániumból készül. Igazi ritkaságnak számít manapság, amit kizárólag TC üzemmódban szabad használni. Nikkel- és krómallergiások számára tökéletes választás.

Egyáltalán nem mindegy, honnan vásárolunk

Mint minden elektromos cigarettázáshoz használt eszköz esetében, úgy a huzaloknál is érdemes kétszer is átgondolni, hogy hol vesszük meg őket. Érdemes megbízható, kipróbált helyeket választani, leginkább hazai webáruházakat, mivel így garantáltan nem fog minket kellemetlen meglepetés érni. Ha kérdésed van vagy vásárolni szeretnél, keress minket bizalommal.