Liquid-Aroma Blog

Mire kell figyelni a PG liquid használata során?

Liquid-Aroma.hu
2023.09.14 11:56
Mire kell figyelni a PG liquid használata során?

Az elektromos cigarettához számtalan kiegészítőre van szükség. Az egyik legfontosabb termék és egyben legnagyobb előnye az e-ciginek a számtalan aromák felhozatala. A tökéletes gőzöléshez azonban úgynevezett bázisokra is szükség van, ezt mutatja meg a PG-VG arány. Van kifejezetten PG liquid is, ami teljesen más élményt nyújt a többihez képest.

Milyen a PG liquid?

Egyáltalán mitől lesz PG egy koncentrátum? A rövidítés a propilén-glikol kifejezést takarja, amit általában az élelmiszeriparban szokás használni tartósítószerként. A beszerzése könnyedén megoldható, hisz nagy kiszerelésben is elérhető nálunk, amire jó példa a PG Propilén-glikol 500 ml. Ezt a készítményt nemcsak az elektromos cigaretta aromákhoz szokás használni, hanem például az Egyesült Királyságban az orvosi iparágban is hasznosítják, valamint asztma inhalátorokban is megtalálható.

A PG az e-liquidek egyik legfontosabb alapanyaga, aminek a viszkozitása alacsonyabb, mint a növényi glicerinnek (VG). Egy színtelen, szagtalan folyadékról beszélünk, ami az aromák ízének az intenzitásáért felel. Itt kerül képbe a PG liquid, ami végül is azt jelenti, hogy itt nagyobb arányban található benne propilén-glikol, mint növényi glicerin. Ez általában 70% PG - 30% VG arányt jelent, aminek köszönhetően sokkal nagyobb lesz az ízhatás, de kevesebb gőz érhető el ezekkel a koncentrátumokkal.

Fontos tudni, hogy a propilén-glikol egy teljesen biztonságos vegyület, ami nem káros és nem mérgező belélegezni. Több kutatás is bebizonyította már, hogy a PG belégzése teljesen biztonságos. Érdemes tudni azonban azt, hogy a propilén-glikolt nem szabad önmagában lenyelni, ezért is használják adalékként az élelmiszeriparban. Belélegezni teljesen biztonságos, nem hiába található meg az asztma inhalátorokban.

Figyeljünk oda a bázis használatára

Az alaplevek az egyik legfontosabb kiegészítői az elektromos cigarettázásnak. Az alapok és bázisok beszerzése ma már egyszerű művelet, oldalunkon is több kiszerelés található. Az arányokat azonban érdemes mindig betartani. Ez általában minden aromán és koncentrátumon egyértelműen fel van tüntetve. Természetesen lehet kísérletezni, ez az egyik előnye az elektromos cigarettázásnak, hogy teljesen személyre szabhatjuk az egész élményt. Azonban jobb elkerülni a kellemetlenségeket. A PG liquid egy közkedvelt változat, amivel maximalizálhatjuk az ízélményt.

Mivel ma már számtalan íz és különleges kombinációk közül válogathatunk, érdemes is kipróbálni ez a formát, hogy egy maradandó élményben legyen részünk. A PG-VG arány egy kritikus pontja az elektromoscigaretta-használatnak. A PG liquid mellett még két változatot különböztetünk meg: az egyik a teljes egyensúly, azaz az 50% PG - 50% VG megtartása, amikor az íz és gőz mennyisége harmóniában van.

A másik véglet pedig a 30% PG - 70% VG, ahol kisebb az ízélmény, de hatalmas gőzfelhőket tudunk fújni.

A propilén-glikol elengedhetetlen kiegészítő

Miért olyan közkedvelt a PG? Mert egy nagyon hatékony és kiemelkedő hordozófolyadékról beszélünk, ami ideális viszkozitást biztosít és mellette még semleges oldószer is. Erre azért van szükség, mert így mellékíz nélkül élvezhetjük a különböző koncentrátumokat, liquideket. A magasabb PG tartalmú aromák a torokhatást is jobban kiváltják, így könnyebben tudunk átszokni a hagyományos dohánytermékekről az elektromos változatra.

Erősen ajánlott, ha van mindig otthon tartalék propilén-glikol. Ha kérdésed van a használattal vagy beszerzéssel kapcsolatban, keress minket bizalommal.