Liquid-Aroma Blog

Mit érdemes tudni a cserélhető e-cigi akkumulátorokról?

Liquid-Aroma.hu
2023.01.17 13:28
Mit érdemes tudni a cserélhető e-cigi akkumulátorokról?

Az elektromos cigarettázás ma már szinte a legnépszerűbb dohányzási forma, ha az elmúlt pár évet nézzük. Rengeteg előnye van a “hagyományos” dohánytermékekkel szemben, gondolunk itt mind az élményre, mind a költségekre és természetesen az egészségügyi szempontokra is. Egy e-cigi viszont elég bonyolult eszköz, rengeteg kiegészítő érhető el hozzá, így érdemes tisztázni a velük kapcsolatos tévhitek, például beszélni kell a cserélhető e-cigi akkumulátorról is.

Az egész élmény lelke és motorja: az e-cigi akkumulátor

Sokan megfeledkeznek róla, hogy az e-cigi akkumulátor a legfontosabb eleme az egész elektromos cigarettázásának. Hiába van meg a kedvenc arománk vagy éppen a tökéletes alkalom a gőzölésre, ha nincs egy jó aksi, ami beindíthatja a folyamatot. Szerencsére ma már többféle e-cigi akkumulátor is elérhető, sőt, már prémiumminőségű példányokat is találunk, mint amilyen a Samsung 40T akkumulátor is. Egy jól választott energiaforrással hosszú távra biztosíthatjuk a tökéletes élményt, természetesen akkumulátor és akkumulátor között is hatalmas különbségek vannak.

Sajnos a mai napig hallani rémtörténeteket balesetekről a nem megfelelően tárolt aksikról vagy éppen “olcsó megoldásokról”, amelyek ugyan tényleg pénztárcakímélőek, de cserébe csak rövid távon látják el a feladatukat, és ekkor még elégedettek is lehetünk. Kétes forrásból, akár a távol-keleti országból rendelt akkumulátorok könnyen meghibásodnak, balesethez is vezethetnek, így ezeket mindenképpen kerüljük el.

A biztonság nagyon fontos szempont az e-cigi akkumulátoroknál

Például nagy figyelmet kell szentelni a lítium-ion akkumulátoroknak, mivel ezek sokkal érzékenyebbek, mint a nikkel-metál aksik vagy alkáli elemek. Túl is tölthetjük őket, szélsőséges esetben túlmelegedhetnek és akár még ki is gyulladhatnak. Mindenképpen figyeljünk oda az akkumulátor tárolására, használatára, és a töltésre inkább használjunk akkumulátortöltőket. Ezek az eszközök mindig a kellő mértékben fogják feltölteni az aksit, így nem kell aggódnunk a meghibásodás és balesetek miatt.

E-cigi akkumulátor vásárlás során többféle jelöléssel is találkozhatunk

Az elektromos cigarettázók előszeretettel használnak különböző rövidítéseket, mozaikszavakat, nincs ez másképp a különböző kiegészítőknél sem, így az e-cigi akkumulátoroknál is találkozni fogunk velük. Ha éppen aksikat böngészünk, általában két jelölés jöhet velünk szembe: az INR és az IMR. Az INR-ben az “I” betű a lítium-iont takarja, az “N” a nikkel, az “R” betű jelöli a kerek cellás akkumulátorokat. Az IMR esetében az “I” és az “R” ugyanazt jelöli, az “M” pedig a mangán rövidítése. Mind a kettőről egyaránt elmondható, hogy nyugodt szívvel használhatjuk elektromos cigarettázáshoz, mivel mindkettő megfelel a biztonsági elvárásoknak. Természetesen első használat előtt érdemes ellenőrizni a csomagolást, az egész eszközt, nehogy szembe találkozunk egy kínai hamisítvánnyal vagy egy újracsomagolt példánnyal, mivel ezek vagy egyáltalán nem működnek, vagy könnyen balesetet okozhatnak.

A méret sem utolsó szempont egy akkumulátornál, a szabványos modellek megnevezése az “18650”, ahol a 18 az aksi átmérőjét jelenti mm-ben, a 65 pedig a hosszát jelöli. Tehát például egy 14500-as e-cigi akkumulátor 14 mm átmérőjű és 50 mm hosszú lesz.

Természetesen tudjuk, hogy könnyű elveszni az e-cigi és annak kiegészítői világában, így ha bármi kérdésed van, keress minket bizalommal.