Liquid-Aroma Blog

Nikotinsó vs szabadbázisú nikotin: melyik a jobb választás?

Liquid-Aroma.hu
2023.11.15 11:07
Nikotinsó vs szabadbázisú nikotin: melyik a jobb választás?

Egyáltalán el lehet dönteni, hogy valamelyik jobb a másiknál? Az elektromos cigarettázás során számtalan lehetőség közül lehet választani. Egyik hatékonyabb a másiknál. A nikotin mindig komoly kérdéseket vet fel a dohányzás során. Ezek közé tartozik a nikotinsó vs szabadbázisú nikotin dilemma is.

Nikotinsó vs szabadbázisú nikotin: melyik mit tud?

Az, hogy miért jobb az elektromos cigaretta, mint a hagyományos dohánytermékek, ma már egyáltalán nem kérdés. Mindenki teljesen személyre szabhatja az egész élményt. Emellett rengeteg káros anyagot is ki lehet zárni, kevésbé terheli le szervezetünket és tüdőnket a gőz, mint a kátránnyal és más szennyezőanyagokkal teli hagyományos cigaretta. Azonban az e-cigik között is hatalmas különbségekkel lehet találkozni.

Ha valaki továbbra is nikotinos liquidet vagy terméket szeretne használni, arra is több lehetőség áll rendelkezésre. Az egyik legnépszerűbbnek jelenleg a nikotinsó számít. Ez a dohánylevelekben természetes módon jelen lévő sók segítségével készült e-liquideket jelenti. Sokkal lágyabb torokhatást képesek biztosítani, mint a többi kialakítás. Ezenkívül találhatóak úgynevezett hibrid e-liquidek is, amelyek egyszerre tartalmaznak nikotinsókat és szabadbázisú nikotint is.

Szabadbázisúnak nevezzük tulajdonképpen az e-folyadékokban feldolgozott és a kereskedelemben kapható nikotint. A dohánylevelekben lévő, megkötött formában található nikotint kémiai-hőkezelés segítségével dolgozzák fel úgy, hogy a protonokat eltávolítják. Erre azért van szükség, hogy azok ne váljanak rosszul felszívódott ionokká. A nikotinsó vs szabadbázisú nikotin kérdésében nehéz igazságot tenni, mivel a kettő gyakran kéz a kézben jár. Minden az igényeinktől függ, de az egyik legnagyobb előnye is az elektromos cigarettázásnak, hogy teljesen személyre szabhatjuk az egész élményt.

A megfelelő nikotinerősség megválasztása

A nikotinsó kínálatunk is jól megmutatja, hogy ma már számtalan lehetőség közül lehet válogatni. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogy mégis milyen erős a készítmény. Különösen fontos ez, ha éppen most hagyjuk el a hagyományos dohánytermékeket és leszokási céllal választjuk az elektromos változatot. Szerencsére vannak olyan iránymutatások, amelyek alapján elindulhatunk a nikotin visszaszorításához vezető úton.

Ha például valaki 15-20, vagy annál is több cigarettát szív el egy nap, annak több nikotint tartalmazó terméket kell keresni. Ez lehet akár 6-18 mg/ml erősségű készítmény is, amivel nagy valószínűséggel tudjuk majd kielégíteni a sóvárgást még hagyományos cigi nélkül is.

Ha valaki ennél jóval kevesebbet fogyaszt, vagy éppen a light cigarettát részesítjük előnyben, számukra a legjobb választás egy 0-6 mg/ml erősségű nikotinsó lehet.

Mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő terméket

Az elektromos cigarettázás során számtalan kérdésre kell megtalálni a választ, amelyek közül csak egy a nikotinsó vs szabadbázisú nikotin dilemmája. A legfontosabb, hogy minél kellemesebb legyen az élmény. Ehhez a nikotinsók mellett több tucat e-liquid vár minket, amelyek az átlagos ízektől kezdve igazán merész, egzotikus kombinációkat is kínálnak számunkra. Ha még eddig nem tettük, minél hamarabb próbáljuk ki az elektromos cigarettát. Ha kérdésed van, keress minket bizalommal, és mi segítünk eligazodni az e-cigi és a kiegészítők világában, hogy mindenre választ kapj.