Liquid-Aroma Blog

Porlasztófelújítás: mikor szükséges és mire kell figyelni?

Liquid-Aroma.hu
2023.12.13 10:10
Porlasztófelújítás: mikor szükséges és mire kell figyelni?

Az elektromos cigaretta több érzékeny alkatrésszel is rendelkezik. Ezek állapotát érdemes gyakran ellenőrizni, hogy elkerüljük a kellemetlen élményeket. A mindennapos használat következtében elengedhetetlen a porlasztófelújítás, amely segíthet meghosszabbítani az alkatrész élettartamát is.

A porlasztófelújítás idejének egyértelmű jelei

Gyakori kérdés, hogy mégis meddig jó az e-cigi porlasztó, amire egyértelmű, univerzális válasz nincs, mivel sok minden függ attól, hogy mégis hogyan és mennyit gőzölünk, valamint az alkatrész minősége is befolyásolja a csere időpontját. Szerencsére elég egyértelmű jelei vannak annak, ha meg kell vizsgálni a készülék egyes alkatrészeit. Ilyen például az is, ha a porlasztó szivárog, nem nyújt megfelelő teljesítményt.

Ennek több oka is lehet: probléma van a tömítéssel, a vatta beakadt, vagy éppen a tartályban túl sok liquid található. A porlasztó egy olyan alkatrész, ami megállíthatatlanul használódik minden egyes alkalommal, amikor úgy döntünk, ideje egy kicsit gőzölni. Ezt a folyamatot azonban le lehet lassítani azzal, ha odafigyelünk a helyes használatra. Ezért is kell figyelni a tömítésekre például. Ha probléma adódik vele, akkor nem túl bonyolult a helyzet, egyszerűen cseréljük ki azt.

Természetesen a művelet készülékenként eltérhet, ezért ezt is kell odafigyelve végezni. A túltöltés szintén gyakori hiba, ami a porlasztó helytelen működéséhez vezethet. Ezt is szintén egyszerű kiküszöbölni, mindig annyi liquidet töltsünk a tartályba, amennyi szükséges és megengedett. Ellenkező esetben könnyedén kellemetlen élményben lehet részünk, és a porlasztó gyors elhasználódását eredményezheti a probléma. A liquid összetételére is oda kell figyelni, hiszen ha hisszük, ha nem, ez is befolyásolhatja az alkatrészek elhasználódását.

Mindig vegyük figyelembe, hogy pontosan milyen PG-VG aránnyal dolgozunk. Vannak olyan alkatrészek, készülékek, amelyek érzékenyek lehetnek erre a területre. Szerencsére itt is egyszerű a megoldás, csupán tartsuk be az előírásokat.

Könnyedén megoldható a legtöbb probléma

Az új porlasztó beszerzése egyszerűen megoldható. Percek alatt megrendelhetjük a szükséges kiegészítőt. A porlasztófelújítás műveletét is ajánlott gyakran megejteni, ha nem szeretnénk sűrűn cserélni az alkatrészeket. A tisztítást nem érdemes megspórolni, pláne, hogy az esetek többségében egy mindössze pár másodperces műveletről beszélünk. Minden egyes nap végén csak egyszerűen levesszük a porlasztót, és egy fülpiszkálóval eltávolítjuk a szennyeződéseket. Ha ezt elfelejtjük, akkor sincs probléma, mivel ma már vannak olyan módszerek, amelyekkel egy nagyobb takarítást is elvégezhetünk.

Akár egyszerre több porlasztót is megtisztíthatunk, aminek köszönhetően egy-két héttel meghosszabbíthatjuk az élettartamukat.

Azonnal érezzük, ha már nem megfelelő a porlasztó működése

Az egyik ilyen jel például az, ha égett ízt érzünk a szánkban. Fontos, hogy ebben az esetben már a tisztítás, a porlasztófelújítás sem fog segíteni, mindenképpen be kell szerezni egy új alkatrészt, cserélni kell a jelenlegit. Ha az aromának megváltozik az íze a megszokotthoz képest, az is egyértelműen a váltás idejét jelezheti.

A porlasztó az egyik legfontosabb része az elektromos cigarettának. A webáruházunk oldalán könnyedén megtalálhatsz mindent, amire szükséged van. Ajánlott, hogy mindig legyen otthon elég tartalék kiegészítő, hogy zökkenőmentes legyen a gőzölés.