Liquid-Aroma Blog

Van különbség a mentás, mentolos és hűsítő ízek között?

Liquid-Aroma.hu
2023.01.24 11:08
Van különbség a mentás, mentolos és hűsítő ízek között?

Az elektromos cigaretták esetében vannak olyan ízkombinációk, amelyek töretlen népszerűségnek örvendnek. Ide tartoznak például a gyümölcsös változatok, azok közül is a mangó, szőlő vagy a lime. Ezek szinte megkerülhetetlenek és minden gyártónak, webshopnak feltétlenül szerepeltetnie kell a kínálatban, különben sok potenciális vásárlót veszíthet. Ugyanilyen kiemelt szerepe van a mentás, mentolos és hűsítő ízeknek is.

Miért is szeretjük annyira a mentát?

Még mielőtt belemerülünk, érdemes gyorsan kiemelni, hogy a címben említett három íz teljesen mást jelent, mivel mindegyiknek van valami egyedisége, ami a gőzölési élményhez hozzáad. Ott van például a Vampire Vape Spearmint aromája, amit szinte lehetetlen összehasonlítani más hűsítő aromával vagy egy mentolossal, mivel a mentának kifejezetten egyedi tulajdonságai van.

A mentás ízeket a lándzsás menta és a borsmenta adja, amelyek édesek ugyan, de tökéletesen friss ízeket nyújtanak egyszerre. A menta általában önmagában is megállja a helyét, de a legtöbbször valamilyen gyümölcshöz keverik hozzá, hogy az adott gyümölcsnek egy igazán egyedi pluszt adhasson. Persze nemcsak gyümölcsökhöz érdemes hozzákeverni, hanem tökéletes kiegészítője a legtöbb édes élménynek, mint a desszertek, például jégkrém és csokoládé.

A mentás, mentolos, hűsítő ízek ízek berúgják a motorunkat

Mi az, amit általában várunk egy olyan aromától, amelyről azt állítják, igazán felfrissít? Azt, hogy hatására újult energiával vágjunk bele a napba, vagy az ebédszünet után a munka folytatásába, esetleg buli alkalmával megadja a szükséges pörgést. Szürke napokon, téli sötétségben tökéletes választás egy ilyen aroma, amivel a hangulatunkat is pozitív irányba változtathatjuk.

A mentolnak pont ez a feladata, hogy adjon nekünk egy hideg “rúgást” a belégzés során. Ezt általában az eukaliptusznak is köszönhetjük, ami ugyan ad egy kis kesernyés ízt az egész aromának, de ezzel csak erőteljesebb lesz a felfrissülés. Persze nem csak az eukaliptusszal lehet még töményebb az élmény, érdemes szétnézni a többi cikkeink között is, ahol további tippeket adunk az e-cigizéshez.

Miért jó választás még a mentolos aroma? Például ha éppen valaki még gondolkozik a hagyományos cigarettáról áttérni az elektromosra, és ráadásul nagyon kedveli a mentolos cigiket, akkor tökéletes alkalom lehet megkínálni egy mentolos aromával, így az egész váltás felgyorsítható és egy garantáltan pozitív élménnyel lesz még csábítóbb az áttérés.

Hűsítő élménnyel könnyebb ellazulni

Vannak olyan koncentrátumok, amiket kifejezetten azért adnak az aromákhoz, hogy az egész élmény egy kicsit hűvösebb, jeges legyen. Ettől még maga az íz nem lesz más, mégis felfrissülünk a használat során. A legegyszerűbb úgy szemléltetni, hogyha veszünk egy pohár hűtött és egy pohár szobahőmérsékletű kólát, akkor az íz mind a kettő esetében ugyanaz lesz, mégis a hidegebb fog jobban minket felfrissíteni, pláne egy meleg nyári napon.

Ezeket a jeges élményt eredményező koncentrátumokat általában gyümölcsös ízek mellé szokás keverni, mivel egyes gyümölcsöknek már alapból megvan a frissítő hatása, ezzel csak fokozni lehet azt. A hűsöléssel nyáron jobban elviselhetjük a hatalmas hőséget, télen pedig részt vehetünk egy kis időutazásban, nosztalgiázásban, és visszacsöppenhetünk lélekben a felhőtlen nyári napokba.

Persze választani sosem könnyű egyik esetében sem, de aggódni nem kell, ha úgy érzed, elakadtál, keress minket bátran.