Liquid-Aroma Blog

A huzalok fajtái: milyenekkel találkozhatunk vásárlás során?

Liquid-Aroma
2024.02.23 09:49
A huzalok fajtái: milyenekkel találkozhatunk vásárlás során?

Az elektromos cigarettázáshoz rengeteg kiegészítőre van szükség. Készülékenként változik a pontos felépítés, ezért az egyes alkatrészekből is többféle kialakítás érhető el. A huzalok fajtái meghatározzák azt is, hogy milyen lesz az egész gőzölési élmény. Ezért is kell kiemelten odafigyelni arra, hogy végül melyiket választjuk.

A huzalok fajtái: miből válogathatunk?

Az elektromos cigi fajtákat is érdemes átnézni, de a kiegészítők, az apró elemek is legalább ekkora figyelmet igényelnek. Több olyan tényező van, ami meghatározza, hogy végül melyik lesz a jobb, hatékonyabb huzal. Általában a tekerések alapjaiban döntik el a különböző tankok használhatóságát, a gőz mennyiségét, az ízt, szinte mindent, amiről az elektromos cigarettázás szól.

Az elkészítés, felépítés alapján is meg lehet határozni a kiegészítőket. A legújabb generációsnak például a notch coilok, azaz a kész huzalok számítanak. Ezeket úgy hozzák létre, hogy egy üreges csőből faragják le. Előnyük, hogy sokkal markánsabb lesz a gőz úgy, hogy nem kell nagy teljesítményen pörgetni a készüléket, kisebb lesz az üzemi hőmérséklet. A másik fajta a csavart huzal, ami sokkal nagyobb tartósságot kínál a szerkezetének köszönhetően. Több azonos átmérőjű vezetékből áll össze.

Az aroma íze sokkal intenzívebb lesz egy ilyen huzallal. Ezenkívül van még olyan kialakítás (angolul clapton coil) is, ami kettő vagy több azonos átmérőjű vezetékből áll, és ezeket egy külső borítja. Ez sokkal strapabíróbb, mint az előbb felsoroltak. Vannak összetett huzalok is, amelyek két párhuzamos darabból állnak, vagy amelyeket egy szalag körül állítják össze. Utóbbit kifejezetten RTA tankokhoz érdemes használni, a nevük pedig Alien Clapton huzal. Továbbá még úgynevezett Juggernaut változat is elérhető, amelyek 0,20 ohm ellenállással rendelkeznek, így nagyon nagy teljesítményre van szükségük, amihez nagy méretű akkumulátor is ajánlott.

A kiegészítők meghatározzák az egész füstölési élményt

A huzalok fajtái mellett érdemes olvasni a többi elemről is, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy megfelelő legyen a gőzölés. Sok olyan alkatrész van, ami ráadásul fogyóeszköznek minősül, így gyakran kell őket pótolni. A porlasztó mellett a huzal is ilyen lehet, amit még az anyaga alapján is lehet csoportosítani. Általában 5 típust különböztetünk meg. Az első az úgynevezett kanthal (A1), ami króm, alumínium és vas ötvözete. Halványabb ízt ad a többihez képest, és TC üzemmódban nem is használható.

A második a Nikróm (Ni80), amit nem ritkán neveznek az ízek királyának. Króm és nikkel ötvözete, az oxidációt és a magasabb hőmérsékletet is jól bírja. A harmadik a Nikkel (ni200), ami 99,6%-ban nikkelből készül. Ezt csak TC üzemmódban lehet használni, gyorsan melegszik fel és hűl vissza. Nagyon sérülékenynek számít, ezért nehéz vele dolgozni.

A negyedik típus a rozsdamentes acél huzal, ami teljesítmény és TC üzemmódban is egyaránt használható. Végül pedig ott van a titán változat, ami tiszta titániumból készül. Ez már igazi ritkaság a piacon, csak TC üzemmódban lehet használni. Nikkel- és krómallergiások számára ez az ajánlott változat.

Könnyedén beszerezhetjük a megfelelő huzalt

Függetlenül attól, hogy melyiket részesítjük előnyben, ma már néhány kattintás alatt le is adhatjuk a rendelést. A webáruház kínálatában minden szükséges kiegészítő elérhető, ami az elektromos cigarettázáshoz elengedhetetlen lehet.