Liquid-Aroma Blog

E-liquid tárolás: nem mindegy, hogyan vigyázunk kedvenc arománkra

Liquid-Aroma.hu
2023.04.24 17:08
E-liquid tárolás: nem mindegy, hogyan vigyázunk kedvenc arománkra

Ha elektromos cigarettázás, akkor a legtöbb beszélgetés és cikk arról szól, hogy melyek az ideális aromák, mi az, amit nem szabad kihagyni és mindenképpen ki kell próbálni, vagy esetleg még az egyes eszközök kerülnek szóba. Kimarad általában egy nagyon fontos téma, az e-liquid tárolása, amivel jobb, ha minden vaper tisztában van az ideális élmény érdekében.

E-liquid tárolás: figyeljünk oda mindenre

Üveg vagy műanyag - ezt a témát évek óta vitatják a vape világában, de a gyakorlatban csak arról van szó, hogy melyik tűnik megfelelőnek. Ez legalább annyi kérdést vet fel, mint az e-liquid szavatossága. Az üres flakonok és palackok ezerféle formában és méretben kaphatók, a tűvel ellátottól kezdve a csőrrel ellátottig, a csavaros tetejűtől a dugós tetejűig. Vásárlás előtt fontos tisztázni, hogy a csőrös és tűs palackok töltésre, a csavaros tetejű palackok pedig tárolásra alkalmasak; az LDPE (alacsony sűrűségű műanyag) flakonok általában 10 és 120 ml közöttiek, és általában könnyen kezelhetőek, mivel puha az oldalfaluk, a folyadék nyomásra kijön, akár egyből a kazánunkba.

A HDPE (nagy sűrűségű műanyag) palackok keményebb típusok, sokkal nehezebb kinyomni belőlük az anyagot, nagy kémiai ellenállásuk miatt szinte bármi tárolására alkalmasak, és általában könnyen újracímkézhetők. Keménységük miatt azonban nagyon nehezen tölthetők kazánokba.

Sokan azért is kedvelik az üvegpalackokat, mert azok vegyszerállóak, könnyen tisztíthatók, és bónuszként egyszerűen jelölhetők és címkézhetők, a címkék és a ragasztószalagok pedig nyom nélkül eltávolíthatók. Ezeket azonban elsősorban otthoni érlelésre és folyadékok tárolására ajánlják. Útközben nehézkes a használatuk, és természetesen súlyuk miatt nem alkalmasak a szállításra (kivéve a 10 ml-es fiolákat).

Tehát minden "bármixer" maga döntheti el, hogy melyik változatot részesíti előnyben, de egy biztos: egy üvegre szükség van!

Figyeljünk oda a rendre

Függetlenül attól, hogy milyen aromát vagy koncentrátumot tárolunk, mindig jusson eszünkbe ez a mondás: nem lehet jó ételt készíteni egy piszkos edényben. Elektromos cigarettázás esetén pedig nem tudunk jó ízű folyadékot készíteni egy piszkos fecskendővel egy koszos flakonban. A közelmúltban elterjedt hiedelemmel ellentétben a flaskákat, függetlenül a méretüktől, rendszeresen tisztítani kell ahhoz, hogy biztonságosan használhatók legyenek.

Emellett sokkal jobban néznek ki, ha fényesek és polírozottak. Nem kell fertőtlenítőszer-fetisisztának lenni, de el kell fogadni, hogy az ízek, azok összetevői, az alapkészletek és a napi nikotin nem mindig kompatibilisek a tároló- és keverőeszközök állapotával. Elszíneződhetnek, üledéket képezhetnek és elősegíthetik olyan baktériumok szaporodását, amelyekkel nem szeretnénk megismerkedni. És végül, nincs dühítőbb, mint a flakon alján vagy falán maradt folyadék, amely elrontja a frissen készített keverék ízét.

Takarítsunk rendszeresen

A legjobb megoldás az, ha kijelölünk egy időintervallumot vagy egy napot, amit a különböző, elektromos cigarettázáshoz használt eszközök (például a flakonok) tisztításának szentelünk. Ilyenkor érdemes minden apró alkatrészen végigmenni, hogy garantáltan minden rendben legyen. Ezzel nemcsak azt érjük el, hogy a következő gőzölés is jó élmény lesz, hanem az egész eszköz élettartamát meghosszabbítjuk. Ha kérdésed van vagy nem tudod, hogyan indulj el, keress minket bizalommal.