Liquid-Aroma Blog

Elf Bar helyett válasszuk a megbízható megoldást

Liquid-Aroma.hu
2023.08.18 10:37
Elf Bar helyett válasszuk a megbízható megoldást

Az elmúlt évek egyik legnagyobb visszhangot kiváltott dohányterméke az Elf Bar. Hirtelen jött, hatalmas népszerűségnek örvendett pláne a fiatalok körében, az állami szabályozás kalapácsa pedig rövid időn belül lecsapott és korlátozta. Természetesen ez nem akadályozta meg a fiatalokat a használatban, pedig Elf Bar helyett vannak sokkal jobb alternatívák.

Miért érdemes Elf Bar helyett mást választani?

Még mielőtt belevágunk az alternatív megoldás jellemzésébe, érdemes beszélni pár szót szólni az eldobható e-cigarettákról. Sok kérdés érkezik a mai napig az Elf Barokról, leginkább az érdekli az embereket, hogy valóban káros-e a nikotinmentes cigi. Utóbbival kapcsolatban is rengeteg tévhittel találkozhatunk, az eldobható e-cigik esetében ez a szám még nagyobb.

Függetlenül attól, hogy ugyanúgy és ugyanolyan elven működik, mint a “hagyományos” elektromos cigaretta, ennek ellenére nem sok közük van hozzá. Ezek az eszközök teljesen zárt rendszerűek, az eldobható podok előre fel vannak töltve e-liquiddel, ami azt jelenti, hogy fix az íz és a nikotinerősség is. Az akkumulátor is használatra kész, ami szintén maximum egy alkalmat bír ki. Nincs szükség beállításra, karbantartásra, ha kiürülnek dobhatjuk ki és jöhet a következő beszerzése.

Ez már önmagában nem hangzik valami hatékony megoldásnak, rengeteg felesleges plusz hulladékkal jár a használata, a környezet biztosan nem köszöni meg, ha ezt az eszközt használjuk napi szinten. Miért lett mégis ilyen népszerű? Mert egyszerű, de nagyszerű. Fiatalok, kiskorúak kivétel nélkül felfigyeltek rá, eleinte még nikotinpótlóként használták, egyfajta leszokást segítő eszközként vagy szimplán szórakozásból. Aztán hódított a leszokás-átszokást pártoló felnőttek között is, mivel az elsődleges célcsoport ők voltak.

Már nikotinmentes változat is elérhető, de a kérdés inkább az, hogy valóban megéri az árát? Az eldobható eszközök ugyan olcsóbbak, mint a hagyományos e-cigik, de még átlagos használat mellett is maximum 1-2 napig bírja egy Elf Bar. Ha a hónap végén megnézzük a költségeket, az már nem igazán lesz valami baráti.

Van alternatíva a piacon

Rövid és hosszú távon is egyaránt jobb választás egy hagyományos, nem eldobható és újratölthető elektromos cigaretta. Az aroma- és koncentrátumfelhozatal is sokkal szélesebb, mint az Elf Bar esetében, ahol még keverésre sincs lehetőség, mivel a liquid tartály és az akku egybe van építve, szinte lehetetlen őket szétválasztani. Többféle kazán közül is válogathatunk a hagyományos vape termékek között. Vannak podok, pod- és box modok, porlasztós és újraépíthető kazánok is. A kínálat hatalmas és folyamatosan bővül. Sokkal több lehetőséggel találkozhatunk, ezért is jó választás Elf Bar helyett.

Már önmagában azért is megéri váltani, mert sokkal több ízt próbálhatunk ki. Ezeket kedvünk szerint kombinálhatjuk, saját mixeket hozhatunk létre, valamint az alaplevek segítségével szintén az egyedi ízlésünk szerint alakíthatjuk ki a palettánkat.

Gondolkodjunk hosszú távon

Ugyan elsőre tényleg csábító lehet az Elf Bar használata, hisz nem kell külön bajlódni az aromák beszerzésével, cserélésével, csak megvesszük és azonnal eregethetjük a füstöt. Azonban sokkal nagyobb költségekkel és felesleges hulladéktermeléssel fizetünk ezért a fajta elektromos cigarettázásért. Ha te is szeretnél inkább egy megbízhatóbb megoldást, ami hosszú távon is ugyanazt az élményt nyújtja, keress minket bizalommal.