Liquid-Aroma Blog

Miért folyik a liquid a tankból? Mi áll a hiba hátterében?

Liquid-Aroma
2024.03.26 13:36
Miért folyik a liquid a tankból? Mi áll a hiba hátterében?

Az elektromos cigaretta megfelelő működtetéséhez több kisebb alkatrész állapotára is kiemelten oda kell figyelni. Ahhoz, hogy ideális legyen a gőzölés, lazulni tudjunk, ajánlott rendszeresen ellenőrizni a készüléket. Gyakran az is fejtörést okozhat, hogy mégis miért folyik a liquid a tankból?

Miért folyik a liquid a tankból? Hogyan lehet orvosolni a problémát?

Több olyan alkatrész is található az elektromos cigarettán, amit rendszeresen kell cserélni. A porlasztófelújítás szintén fontos művelet, hogy ezzel a kiegészítő élettartama is hosszabb legyen. Természetesen egy készülékkel számtalan probléma előfordulhat az évek alatt, pláne, ha valaki rendszeresen, naponta többször is gőzöl. A hibák többségét könnyedén meg lehet oldani, vagy elegendő valamelyik alkatrész cseréje. Az egyik legbosszantóbb mind közül, amikor szivárogni kezd a liquid. Senki sem így akarja “elfogyasztani” az aromát, amit bekevert és olykor napokig is érlelt.

Az, hogy milyen mértékű szivárgásokkal találkozhatunk, nagymértékben függ attól is, hogy milyen az elektromos cigaretta kialakítása. A tank kulcsfontosságú ebből a szempontból, mivel a liquidet abba töltjük bele, de vannak speciális készülékek is, valamint az eldobható vape-ek is hajlamosak szivárogni, igaz, utóbbi esetében már sokkal kevesebb javítási lehetőség áll rendelkezésünkre.

Minden elektromos cigaretta tankban enyhe vákuum van, hogy megakadályozza a liquid kiszivárgását a tömítések, alkatrészek között. Ha a tank vagy valamelyik hozzá kapcsolódó elem meg van repedve, akkor vákuum sem alakul ki. Ennek következtében már sokkal egyszerűbben fog a liquid szivárogni a tartályból, elsősorban a repedéseken, illesztéseken keresztül. Ha túlságosan feltöltjük a tankot, az is állhat a hiba hátterében, mivel nem lesz elég levegő benne ahhoz, hogy vákuum alakuljon ki.

Ha nem a megfelelő liquidet használjuk, az is állhat a probléma hátterében. Az aromák viszkozitása is fontos lehet egyes készülékek esetében, amelyek például túl nagy nyílásokkal rendelkeznek. Továbbá szélsőséges esetben még az is befolyásoló tényező lehet, hogy hol használjuk az elektromos cigarettát. Ha valaki még hegymászáshoz is magával viszi, akkor alacsonyabb nyomás mellett is szivároghat.

Mit tehetünk?

Érdemes cikkeket olvasni, hogy mégis milyen megoldások találhatóak a leggyakoribb problémákra. Az évek során garantáltan fogunk találkozni a legtöbb hibával és jobb előre felkészülni, hogy egyértelműen válaszolni tudjunk arra, hogy mégis miért folyik a liquid a tankból? A megoldás is olykor nagyon egyszerű. A legtöbb esetben elég szétszerelni a tankot, ellenőrizni az egyes alkatrészeket, gumitömítéseket. Ha valamelyik sérült, távolítsuk el és rakjunk a helyére egy másikat.

Ha nem találtunk semmilyen sérülést, akkor sem kell aggódni. Mindent gondosan szereljünk újra össze és próbáljuk ki újra a készüléket. Gyakran a szivárgás mögött állhat az is, hogy nem volt megfelelően beállítva a tartály vagy valamelyik másik alkatrész. Ezt egy teljes szétszerelés, majd összerakás meg is fogja oldani.

Nem kell megijedni

Pláne eldobható vape-ek esetében, ahol a gyártók gyakran töltik túl kicsit a készülékeket, hogy garantáltan meglegyen az ígért kapacitás. Ilyenkor pár csepp kiszivároghat az eszközből. Pár szippantás és meg is szűnik a probléma. A webáruház kínálatában mindent megtalálhatsz, amire szükséged lehet.