Liquid-Aroma Blog

Vape szótár: milyen rövidítésekkel találkozhatunk?

Liquid-Aroma
2024.02.05 10:59
Vape szótár: milyen rövidítésekkel találkozhatunk?

Ha valaki most ismerkedik az elektromos cigarettázással, akkor gyakran találkozhat azzal a jelenséggel, hogy szinte nem is érti azokat a szavakat, amiket a tapasztalt e-cigizők használnak a mindennapokban. Ezért is jön jól egy Vape szótár, amivel könnyebb tájékozódni a gőzök világában.

Vape szótár, amivel a gyakran használt kifejezéseket megérthetjük

Az egyes eszközök, kiegészítők esetében is rengeteg rövidítéssel találkozhatunk. Ez egy gyakran használt módszer arra, hogy az elektromos cigarettázás világát megértsük. A vaper tank rövidítésekkel is érdemes megismerkedni, még mielőtt az első saját készülékünket megvásároljuk, hogy pontosan értsük, melyik eszköz hogyan működik. Kezdjük azokkal a kifejezésekkel, amelyeket általában elég könnyű megmagyarázni.

Az egyik legfontosabb alkatrész az elektromos cigaretta készülékek esetében a porlasztó, ami a liquidet gőzzé alakítja. Ezt az elemet gyakran kell majd cserélnünk, így garantáltan nem fogja elkerülni a figyelmünket. Apropó liquid: ez tulajdonképpen maga az aroma, koncentrátum, amit majd a készülékbe fogunk tölteni és elfogyasztani. Többféle ízben találkozhatunk vele, vannak átlagosnak mondható változatok, de igazi egzotikus, extrém kombinációk is elérhetőek a piacon. A kínálat hatalmas, így mindenki meg fogja találni a számára megfelelő darabokat.

Ha már liquid, akkor az alapfolyadékok mellett sem lehet elmenni. Általában a PG és a VG rövidítéssel fogunk találkozni. A PG a propilén glikolt jelenti, a VG pedig a növényi glicerint. Mindkettő fontos, hogy az aromákat megfelelően tudjuk fogyasztani. A készülékek esetében a mod és box-mod kifejezésekkel érdemes megismerkedni. Előbbi valamilyen kiegészítőt, módosító eszközt jelent az elektromos cigarettákhoz. A box-mod pedig maga a készülék, amiben újratölthető akkumulátor is található. Akkutöltővel is találkozni fogunk, mivel elengedhetetlen kiegészítő ahhoz, hogy az elektromos cigarettát hosszú távon is használni tudjuk.

Ha már jobban beleássuk magunkat az e-cigik világába, akkor a DIY rövidítés is biztosan meg fog jelenni. Ez a “do it yourself” angol kifejezés rövidítése, ami azt jelenti, hogy a legtöbb eszközt, kiegészítőt mi magunk állítjuk elő otthon az elektromos cigarettázáshoz.

Érdemes beleásni magunkat a témába

Útmutatók, tippek tömkelege érhető el az interneten, amelyeket ajánlott elolvasni a kezdő vaperek mellett a haladóknak is. Egy Vape szótár nagy segítséget jelent az elinduláshoz, de a kifejezések száma folyamatosan bővül, ahogy az elektromos cigaretták világa is fejlődik. Ha már csak a tankokat nézzük, ott is többféle rövidítést használnak: RBA, RDA, RSA, RTA és RDTA. Mindegyik más-más kialakítást jelöl, amelyek között hatalmas eltéréseket tapasztalhatunk a gyakorlatban. A tankhoz tartozik a porlasztó is, valamint benne található a liquid is, amit aztán elfogyasztunk.

Egyes készülékek esetében találkozhatunk a VariWatt és/vagy VariVolt kifejezésekkel is. Előbbi, azaz a VW azt jelenti, hogy tetszőlegesen variálható a teljesítmény (watt) érték. A VariVolt már ritka madárnak számít manapság, de még előfordulhat. Itt a Volt értéket lehet állítani.

Könnyű elindulni

Az elektromos cigarettázás előnye, hogy a teljes élményt személyre lehet szabni. Nem kell nagyon mély tudással rendelkezni ahhoz, hogy gőzölni tudjunk. Ha valaki szeretne a részletekbe is belemenni, annak ajánlott olvasni. Annyi biztos, hogy weboldalunkon az összes kiegészítő egyszerűen beszerezhető.